Önéletrajzom

1953-ban születtem Pécsett.
1971-ben érettségiztem a pécsi Nagy Lajos gimnázium angol tagozatán.
1976-ban szereztem diplomát az ELTE Alkalmazott matematikus szakán.
Ezután 30 évig programozást és különböző szoftverfejlesztési módszertanokat oktattam a SZÁMALK-ban, illetve a Gábor Dénes Főiskolán. Mellette és utána szoftvereket fejlesztettem. Részletek a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) lapján.

Miután sok munkával „sikeresen” felborítottam az izomegyensúlyomat és tönkretettem a gerincemet, elkezdtem keresgélni a számomra még járható utakat. Történetem itt olvasható.

2014-ben – sok próbálkozás és kínlódás után – megismertem az Alexander-technikát, és rögtön rájöttem, hogy ez az UTAM.
2017-ben beiratkoztam a Budapesti Alexander-Technika Iskolába (BATI), hogy ezúton sokkal több ismeretet szívhassak magamba.
2019-ben megszereztem az Alexander-tanári képesítésemet:

Most már tanítom az Alexander-technikát, és ezzel párhuzamosan folyamatosan fejlesztem saját mozgáskultúrámat és egyensúlyomat is. Az alapozó kurzushoz kifejlesztettem egy tananyagot, melyet a csoportos órákon dolgozunk fel. Hiszek a csoportmunkában, valamint a jól felépített tematikában, audiovizuális tananyagban – ezek mind az oktatás bizonyítottan hatékony eszközei. A csoportmunka különösen inspiráló és élvezetes; „előző életemben” számtalan esetben megtapasztaltam.

Tagja vagyok az Alexander-technika Tanárok Egyesületének.