Kinek szól?

Az Alexander-technika majdnem MINDENKINEK szól:

  • Aki egészséges, jó mozgású, annak azért, hogy megtudja: mit kell tennie ahhoz, hogy mindezt megőrizze. A tudatosság segít abban, hogy a helyes úton maradjunk. Az ördög ugyanis nem alszik, ott lakozik bennünk:-)
  • Akinek ízületi bántalmai vannak (nyak, váll, gerinc, csípő, térd, boka stb.), annak azért, hogy a helyes testhasználat eredményeképpen ne gyötörje tovább ízületeit, s ezáltal enyhüljenek fájdalmai, javuljon az állapota.
  • Akinek hanyag tartása van, vagy egyszerűen nincs elegendő „fölfeléje”, annak azért, hogy megálljon a „lejtőn”, és képes legyen visszafordítani azt a folyamatot, ami belesodor az ördögi körbe.
  • Akinek szervi problémái vannak, annak azért, mert elképzelhető, hogy a szervi probléma a helytelen használatból ered! Aki például légzéskor nem használja a tüdejének egy részét, annak a tüdeje pangani fog, a többi szerv pedig nem kap elég oxigént! A helytelen használat következtében összenyomhatjuk egy-egy szervünket, ami aztán nem bírja a terhet! A rossz használat rossz működést eredményezhet!
  • Akinek funkcionális zavarai vannak, annak azért, mert az emberben minden mindennel összefügg: az egyik rossz működés könnyen maga után vonja a másikat!
  • Aki pszichofizikai zavarral küzd (lelki problémák, tartós stressz, magabiztosság hiánya, dadogás stb.), annak azért, mert a testi és lelki egyensúly kéz a kézben járnak. A jó testi működés maga után vonja a lelkit, és fordítva.

Azonban tudni kell, hogy az Alexander-technika NEM gyógymód, és NEM IS ezotéria, hanem a test és a teljes pszichofizikai énünk helyes használatának tanulása!

Az Alexander-technika főleg hosszútávú segítség. Abban viszont nagyon jó!